Powrót do poprzedniej strony

Strona startowa

 

 
 
Powiadom znajomego
 
 
 
 
15 marca 2018: Konkurs "Lubelskie inspiracje w kuchni polskiej"
 
W dniu 15.03.2018r. uczennice z klasy II TGO Aleksandra Orzeł i Dominika Nowakowska wzięły udział w konkursie wojewódzkim w Puławach "Lubelskie inspiracje w kuchni polskiej".
 
Dziewczęta gotowały dwa dania w jednym głównym składnikiem była polędwiczka wieprzowa, w drugim ser biały. Potrawy które przyrządzały to medaliony wieprzowe z kotlecikami z kaszy jaglanej z sosem śliwkowym, a druga potrawa to roladki z cukinii nadziewane serem białym z orzeszkami solonymi na zielonej łące.
 
W skład komisji konkursowej wchodzili: Jean Bos dyplomowany Mistrz Kucharski Belgii i Francji, wielokrotnie wyróżniany np. medalem "Najlepszy kucharz Świata" w 2006 r wprowadził kuchnię molekularną do Polski, Jacek Jakubczak założyciel i prezes lubelskiego oddziału Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników , Radosław Osek, który pracuje w Restaurant Bistro de Paris Michela Moran w Warszawie i Agnieszka Filiks szefowa restauracji "Siwy Dym" w Celejowie.
 
 
 
Uczennice zostały wyróżnione za wykonane potrawy. Jury zwróciło uwagę na wysoki poziom przygotowania uczennic.
 
 
 
Autorką zdjęć i informacji jest pani Monika Wieczorek- Konarska
 
 
 

 
 
Strona wyświetlona 919 razy
 
© Robert Rusek dla Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim