Powrót do poprzedniej strony

Strona startowa

 

 
 
 
 
Powiadom znajomego
 
 
 
 
 
 
21 listopada 2017: Wycieczka przedmiotowa do hotelu Airport Okęcie w Warszawie
 
21 listopada 2017 klasa 2 TH uczestniczyła w wycieczce przedmiotowej do Hotelu Airport Okęcie w Warszawie. Młodzież mogła zweryfikować swoją wiedzę teoretyczna zdobytą w szkole z praktyką.
 
W trakcie zwiedzania młodzież zapoznała się z pracą pracowników na poszczególnych działach hotelu. Nad organizacją wycieczki "na miejscu" czuwała pani Aleksandra Żmuda (Asystentka Dyrektora Generalnego), która wspólnie z panem Jackiem Piaseckim (Dyrektor Gastronomii) oprowadziła uczniów po części Hotelowej i Gastronomicznej hotelu.
 
Odwiedziliśmy Restaurację Mirage, w której serwowane są lunche, a następnie przeszliśmy do Czekolada Cafe, gdzie pięknie prezentowały się pralinki i czekoladki - dzieło mistrza cukiernictwa pana Michała Iwaniuka który już niebawem będzie wraz z drużyną najlepszych polskich Szefów kuchni i cukierników reprezentować nasz kraj w drugim największym konkursie kulinarnym na świecie: Culinary Cup 2018.
 
Następnie udaliśmy się do siłowni i Centrum Wellness z sauną, jacuzzi i salonem masażu oraz do sali bankietowej Aviator Bar&Lunch z widokiem na panoramę. Zapoznaliśmy się także z pracą recepcjonisty - mogliśmy obserwować od wewnątrz procedury zarejestrowania gości oraz z działem housekeepingu.
 
Na koniec udaliśmy się do sali gdzie pani Iwona Głuchowska przedstawiła nam zakres obowiązków i pracę wykonywaną w dziale handlowym. W sali, czekały na nas cudowne wypieki pana Michała Iwaniuka. To było bardzo pyszne zakończenie naszej wycieczki a sama wycieczka była przygotowana na bardzo wysokim poziomie za co serdecznie dziękujemy pracownikom hotelu.
 
Organizatorami i opiekunami wycieczki były nauczyciele przedmiotów zawodowych hotelarskich: Agnieszka Mazurek, Izabela Resztak i Bożena Sajnóg
 
 
 
 

 
 
Strona wyświetlona 2200 razy
 
© Robert Rusek dla Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim