Powrót do poprzedniej strony

Strona startowa

 

 
 
 
 
Powiadom znajomego
 
 
 
 
8 listopada 2017: Spotkanie z mistrzami sztuki kulinarnej
 
Uczniowie Technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim, spotkali się z mistrzami sztuki kulinarnej. Z panem Michlem Moranem w jego restauracji "Bistro de Paris" i panem Robertem Sową w restauracji "Sowa i Przyjaciele" w Warszawie.
 
Rozmowa mistrzów z uczniami dotyczyła inspiracji kulinarnych, walorów tego zawodu oraz kreatywnego spojrzenia na sztukę kulinarną. Uczniowie zwiedzili także hotel "Marriott". Poznali zasady funkcjonowania gastronomii hotelowej i obejrzeli zasady gastronomiczne na terenie hotelu. Atrakcją było też zwiedzanie części mieszkalnej hotelu oraz oglądanie panoramy Warszawy.
 
W restauracji "Blue Cactus" położonej w Pałacu Łazienkowskim podziwiali jej kolorowy wystrój i pikantne potrawy kuchni meksykańskiej oraz bar "Iguana".
 
Wycieczka zakończyła się obejrzeniem filmu pt.: "Okiem kota" w kinie 6 D.
 
Wycieczka zawodowa odbyła się 8 listopada 2017 roku. Organizatorem wycieczki była pani Teresa Cieplak.
 
 
Autorką informacji i zdjęć jest pani Teresa Cieplak

 
 
Strona wyświetlona 3153 razy
 
© Robert Rusek dla Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim