Powrót do poprzedniej strony

Strona startowa

 

 
 
 
 
Powiadom znajomego
 
 
 
 
 
6 listopada 2017: szkolny etap Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności
 
6 listopada 2017r. odbył się w naszej szkole szkolny etap Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Udział wzięło 8 uczniów Technikum:
 
  •  Iwona Marek IV TBH
  •  Agnieszka Miotła IV TBH
  •  Karolina Tomczyk IV TBH
  •  Dominika Gazda IV TBH
  •  Bartłomiej Czopek IV TBH
  •  Sylwia Piasecka IV TBH
  •  Diana Kwiatkowska IV TBH
  •  Krystian Wawrzonek IVTBH
 
Tegoroczna, XXII Olimpiada, przebiegała pod hasłem "Produkty zbożowe - technologia i rola w żywieniu".
 
Do etapu okręgowego zakwalifikowali się uczniowie IV klasy Technikum: Diana Kwiatkowska i Krystian Wawrzonek. W dniu 12 stycznia 2018 r. w Zespole Szkół nr 5 im. Jana Pawła II w Lublinie odbyły się Eliminacje Okręgowe XXII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
 
Wzięło w niej udział 81 uczniów z techników gastronomiczno - hotelarskich i liceów ogólnokształcących z województwa lubelskiego i świętokrzyskiego. Temat przewodni olimpiady: "Warzywa i owoce - przetwórstwo i rola w żywieniu".
 
Organizatorami Olimpiady byli:
  •  Zakład Dietetyki Klinicznej, Wydział Nauk o Zdrowiu, Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  •  Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności
  •  Zespół Szkół nr 5 im. Jana Pawła II w Lublinie
 
 
 
Autorkami zdjęć i informacji są panie Małgorzata Przywara i Karolina Kramek

 
 
Strona wyświetlona 2321 razy
 
© Robert Rusek dla Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim